Budapesti autósok, figyelem: kezdődhet a Flórián téri felüljáró felújítása

Egyetlen ajánlattevőként az A-Híd Építő Zrt., valamint a Strabag MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. újíthatja fel a Flórián téri közúti felüljárót, nettó 2 milliárd 237 millió forintért. A korábbi közbeszerzésen is ez a két cég indult, de akkor a BKK drágának tartotta az ajánlatot és eredménytelennek nyilvánította a tendert.
Németh Géza, 2020. április 28. kedd, 12:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felüljáró északi részének hossza 322 méter, ehhez csatlakozik a Szentendrei úton egy 115 méteres, míg az Árpád híd felé egy 152 méteres rámpa. A déli felüljáró 364 méteres, amelyhez - az előbbi irányokba - egy 115 és egy 133 méteres rámpa csatlakozik. A finanszírozás hazai forrásból történik.

A nyertesekkel április 7-én kötött szerződést a BKK.

Tavaly májusban, miután csak egy túl drága ajánlat érkezett, a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. eredménytelennek nyilvánította a Flórián téri közúti felüljáró felújítására kiírt közbeszerzést. Az egyetlen ajánlatot két cég, az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. adta be közösen. A BKK nem közölte, hogy akkor mekkora összegű volt az ajánlat.

HOZZÁSZÓLÁSOK