Gyakori nyertesek kaptak megbízást több milliárdos útfelújításra

Két tenderen, mintegy 9 milliárd forintnyi útfelújításról hirdetett eredményt a Közbeszerzési Értesítőben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ebből legnagyobb falat az M7-es autópálya egy 20 kilométeres szakaszának a felújítása, több mint 3 milliárdért, amelyet a Colas Út Zrt. végezhet el.
Németh Géza, 2018. október 29. hétfő, 13:45
Fotó: Napi.hu

Mindkét tender keretmegállapodás a 2020-ig tartó időszakra.

Az első keretösszege 7 milliárd 508 millió forint, ezt a Colas Út Zrt., valamint két konzorcium nyerte. Az EuroAszfalt Kft. által vezetett konzorcium tagja a Soltút Kft. és a Swietelksy Magyarország Kft. A Strabag Általános Építő Kft. vezette konzorciumnak viszont csak egy tagja van, a Strabag Építő Kft. Ebben a tenderben szerepel az M7-es autópálya (Budapestről nézve) jobb oldalának felújítása a 90,3 kilométertől a 110,7 kilométerig. Ezt a Colas végezheti el 3 milliárd 355 millió forintért. A többi munka alacsonyabb rendű utakon végzett felújítás lesz.

A másik közbeszerzés az észak-alföldi régió alacsonyabb rendű útjainak a felújítását tartalmazza 1 milliárd 282 millió forintért. Itt egyedül indult a Swietelsky Magyarország Kft. A Strabag Általános Építő Kft. vezette konzorcium tagjai a Strabag Építő Kft. és a Strabag Szolnoki Aszfalt kft. (régi nevén a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft.). A KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. vezette konzorcium tagjai pedig a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft., valamint az EuroAszfalt Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK