Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyertes feladata két árvízkapu megépítése, továbbá 1770 méter vasbeton alaptest, 1620 méter töltésmagasítás és 16 710 méter acél szádfal elkészítése. A szerződést január 10-én írta alá az ajánlatkérő a nyertessel. Indult még a tenderen a tatai székhelyű Zöld Út-Építő Építőipari és Szolgáltató Kft. is.

A Napi.hu tavaly májusban adott hírt arról, hogy a főváros 1 milliárd 237 millió forintot szánt az Aranyhegyi-patak árvízvédelmének a tervezésére és kivitelezése, az egyetlen ajánlattevő Swietelsky Építő Kft. viszont 4 milliárd 63 millió forintért vállalta volna a munkát, ezért a közbeszerzés eredménytelen lett. A fővárosi közgyűlés 2017 novemberben döntött a szóban forgó munkáról, amely része a sok vitát kavart Római part árvízvédelmének.

Az önkormányzat honlapján olvasható információ szerint az Aranyhegyi-patak menti teljes védvonal hossza hozzávetőleg 2 kilométer, a pünkösdfürdői töltés menti, amely a Barát-patak torkolati szelvényétől a Római-part vonaláig tart, hozzávetőleg 1,7 kilométer hosszú.