Érdekes változás Garancsi új agrárcégénél

Flier Nikolett lett az ügyvezetője annak az öt Fejér megyei agrárcégnek, amelyeket tavasszal szerzett meg Garancsi István Leisztinger Tamástól - írja az Átlátszó.
Napi.hu, 2016. augusztus 30. kedd, 12:01
Fotó: Napi.hu

A tavaly alapított GYTT Agrár Kft. idén tavasszal szerezte meg a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó, a diósgyőri DVTK labdarúgó klub tulajdonosa érdekeltségében álló Arago-csoport öt Fejér megyei agrárcégét (Agárdi Farm, Baráka-Major, Cserepes-Major, Selymes-Major, Tükrös-Major cégeket) - derül ki az atlatszo.hu cikkéből.

A vállalkozások nyereségesen gazdálkodtak, több ezer hektár állami földre volt érvényes bérleti szerződésük, milliárdos nagyságrendben kaptak állami és uniós agrártámogatásokat.

A GYTT-ben márciusban szerzett tulajdonrészt Garancsi István milliárdos üzletember, a Videoton fociklub többségi tulajdonosa. Két tulajdonostársa más, Garancsi-féle vállalkozásban is felbukkannak.

A GYTT augusztus közepén új ügyvezetőt választott: a felcsúti Flier Nikolettet - írja az oknyomozó portál. Flier Nikolett apja Flier János.

Flier Nikolett korábban az FVM-ben és a kancellária egyik cégénél is dolgozott, testvérével közös vállalkozása ekkoriban nyert állami földbérleti jogot - összességében a Flier-család a földosztás egyik nagy nyertesének mondható Fejér megyében. Flier Nikolett férje trafik-koncessziós jogokat is nyert a környéken - sorolja a család sikereit az Átlátszó.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK