Érdemes állást változtatni - kiderül, miért

Lasszóval is nehezen tudnak mérnököket fogni a fejvadászok a Apollo Tyres gyöngyöshalászi beruházáshoz, többféle plusz juttatást is fizetnek az emberek elcsábítása érdekében. Már messzebb sem találnak szabad munkaerőt.
Napi.hu, 2016. augusztus 16. kedd, 08:52
Fotó: Napi.hu

A szokásos álláshirdetések rég nem érnek semmit, a legkülönbözőbb trükkökre van szükség ahhoz, hogy megfelelően képzett embereket találjanak az Apollo Tyres épülő gyüngyöszhalászi üzemébe - idézi fejvadászok beszámolóit a Népszabadság. A termelésnek a jövő év első hónapjában kellene indulnia, az évi 5,5 millió gumi gyártásához nagyjából ezer emberre van szükség.

A fejvadászok a közösségi oldalakon próbálnak halászni munkával rendelkezőket, akiket elcsábíthatnak. Ha a környéken nem találnak megfelelő képzettségű embert, egy vagy néhány megyével messzebb is szétnéznek. A nógrádi mérnököket azonban elvitte a Bosch hatvani gyára, Borsodból pedig Nyugat-Magyarországra vagy külföldre mentek.

A kedvcsinálás egyik módszere, hogy a munkába állt mérnököknek egy évig havi 10-20 ezer forintot hűségpénzt fizetnek. A fejvadászok még azt is díjazzák, ha valaki beajánlja egy ismerősét, és az betölti a a szabad állást. Szakértők felteszik a kérdést, hogy kellő piackutatás után döntött-e a cég a magyarországi beruházásról.

HOZZÁSZÓLÁSOK