Eredményes volt a sztrájkbizottság Ferihegyen

Mindössze egy napos augusztusi munkabeszüntetés, és több hónapos tárgyalássorozat eredményeként 2007-re 6,5 százalékos béremelést ért el a sztrájkbizottság a Budapest Airporttal lefolytatott tárgyalások során.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 14:06
Fotó:

A Budapest Airport (BA) menedzsmentje és a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ) valamint a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) által létrehozott sztrájkbizottság a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbírói Szolgálat közreműködésével megállapodásra jutott a béremelésről, illetve a bérfejlesztésről, a munkakörülmények javításáról és a rendkívüli munkavégzés feltételeiről is.

Ezzel egy időben a sztrájkbizottság megszüntette működését. A BA által beígért béremelés két lépcsőben valósul majd meg. A BA egységesen 5,8 százalékkal emeli a dolgozók alapbérét, majd további 0,7 százalékot a béraránytalanságok csökkentésére fordít 2008-ban a Bérfelzárkóztatási Program első fázisában. A megállapodás alapján 2008. január 31-ig nem lesz sztrájk a repülőtéren - áll a BA közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK