Érik a nyugdíjprémium: Erzsébet-utalványokkal is sorozhat a kormány

A jövő évi költségvetésben 32 milliárd forintot már elkülönítettek az év végi nyugdíjprémiumra és akár idén is lehet utalványosztás karácsonykor - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Szabó Dániel, 2017. május 11. csütörtök, 16:39
Fotó: Napi.hu

A kormány az idei költségvetésbe azért nem tervezett be nyugdíjprémiumot, mert a 2017-es jóval sérülékenyebb, mint a jövő évi, köszönhetően az olyan adópolitikai változtatásoknak, mint az áfacsökkentés. Lázár János szerint a gazdaság teljesítményéről ősszel, vagy a tél elején lesz reális képük. Ekkor dőlhet el, hogy a nyugdíjasok a tavalyi karácsonyihoz hasonló módon prémiumot kapjanak utalvány formában.

A miniszter szerint, ha idén is lesz ilyen egyszeri juttatás, akkor az valószínűleg megint Erzsébet-utalvány formájában érkezhet. A miniszter elmondta, hogy a nyugdíjemelésnél kényelmesebb és praktikusabb az egyszeri juttatás, ugyanis a tartós emelést nehezebb kigazdálkodni.

A miniszterelnök által Nagygécen tett kijelentésre, miszerint "ha olyanok a számok", akkor még nagyobb nyugdíjemelés érkezhet, Lázár azt mondta, erről megint csak ősszel lehet majd egyeztetni.

Az viszont szinte biztos, hogy a kormány változtat a nyugdíjas kor utáni munkavállalás rendszerén: a miniszter úgy látja, hogy megváltozik az emberek életciklusa, jóval idősebb korig dolgoznak már Nyugaton is. Ezért csökkenhetnek a nyugdíjasok adóterhei, ha munkát vállalnak. Lázár szerint az egészségügy összeomlana nyugdíjas dolgozók nélkül.

(A választási kampány jegyében szeptemberre szociális alapú áram- és gázárcsökkentési javaslatot is kidolgoztak. Erről itt olvashat bővebben.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.05.12 06:33

@fazakasl: A hozzad hasonlo idiota melymagyarokrol egybol ez a video ugrik be:

https://www.youtube.com/watch?v=zVRgGrzO7aI&feature=youtu.be

Es onnantol kezdve mar nem tudok haragudni rad, csak szanlak amiert ilyen hulye vagy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazakasl, 2017.05.12 05:57

Nagyon helyes!
Ha már valóban annyira száguld a magyar gazdaság, legyen a nyugdíjasoknak is kicsinyke, kézzel fogható része benne!
Hiszen az mszp - a 8 éve alatt - csak elvenni tudott!
Amelyik balosnak nem tetszik a pót-pénz, annak ELEVE NEM KELL adni!
És simán végig kell nézni a szavazói listákat, meg a kormányellenes tüntetések fotóit! Aki 2014-ben az mszp-re szavazott, avagy rajta van a képen - annak már alapból SE JÁRJON!
Legalább több marad az igaz magyaroknak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html