Érik egy nagy pofon a magyar dohányiparnak

A Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt. vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az idei évtől kezdve nem Magyarországon, a nyíregyházi üzemében fog dohányt feldolgozni - közölte az amerikai Universal Corporation tulajdonában álló társaság.
MTI, 2016. június 23. csütörtök, 11:38
Fotó: Napi.hu

Az európai dohánypiac jelenlegi helyzete a társaság tulajdonosát arra késztette, hogy megfontolja a magyar dohány feldolgozásának áthelyezését a vállalatcsoport egy másik, Magyarországon kívüli üzemébe. A feldolgozási tevékenység koncentrációja várhatóan javítja a vállalatcsoport hatékonyságát az európai régióban, valamint fokozza a magyar dohány versenyképességét a nemzetközi piacon.

Ha az elsődleges feldolgozási tevékenység megszűnik Magyarországon, a társaság működése átalakul, aminek következtében jelentős létszámú állandó és szezonális foglalkoztatott munkahelye szűnhet meg. A társaság vezetése haladéktalanul párbeszédet kezdeményez az üzemi tanáccsal és minden érintett munkavállalóval. "A társaság továbbra is elkötelezett a Virginia és Burley dohányok termeltetése, integrálása és felvásárlása mellett Magyarországon, valamint fenn kívánja tartani a tradicionálisan meghatározó piaci jelenlétét az országban".

HOZZÁSZÓLÁSOK