Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dimenzió Egyesület tagjainak megtakarításai biztonságban vannak, a biztosító tartalékai rendelkezésre állnak. A biztosi feladatokat a PSFN által kijelölt felügyeleti biztosok látják el, akik átvették a Dimenzió Egyesület irányítását az igazgatóságtól, és gondoskodnak a megfelelő működésről. Az intézkedés az MNB által az egyesületnél folytatott átfogó vizsgálat lezárásáig, de legfeljebb 180 napig marad érvényben.

A jegybank a biztosító tevékenységét nem korlátozta. A Dimenzió Egyesület napi ügymenetét a leendő, illetve meglévő ügyfeleknél semmilyen formában nem befolyásolja a felügyeleti biztosok kirendelése, azaz új biztosítás köthető, a biztosítási díj továbbra is fizetendő, a kárigény és az egyéb kifizetési vagy visszavásárlási igény továbbra is rendezhető korlátozás nélkül.

A biztosító a biztosítási szerződésekben vállalt kötelezettségeit változatlanul teljesíti. A felügyeleti biztosok kirendelése a biztosítási szerződésekben vállalt jogokat és kötelezettségeket nem érinti. Amennyiben a biztosítási szerződésben rögzítettek szerint a visszavásárlás feltételei fennállnak, a visszavásárlási jogosultságot az ügyfél gyakorolhatja. Biztosítási esemény bekövetkezésekor kizárólag a szerződéses feltételekben meghatározott dokumentumokat kell benyújtani.

A munkáltatói partnerekkel a kapcsolattartás gyakorlata változatlan. Az MNB adatai szerint az egyesületnél az ügyfél-megtakarítások fedezetéül szolgáló biztosítástechnikai tartalékok rendelkezésre állnak, az eszközfedezettség megfelelő, ugyanakkor ezt veszélyeztető, negatív folyamatot tárt fel a vizsgálat és ennek megakadályozása érdekében szükséges a felügyeleti beavatkozás - olvasható a közleményben.

A Dimenzió Egyesület piaci részesedése mindössze 0,7 százalékos a magyarországi életbiztosítási piacon, az ügyfélszerződések tízezres nagyságrendűek.