Erkölcsösebbek lesznek a társkereső oldalak?

Közös etikai kódexet fogadtak el a legnagyobb magyar online társkereső oldalak. A cél, hogy biztosítsák a felhasználók személyiségi jogainak védelmét - mondta az InfoRádiónak Weiler Péter, az ország legnagyobb társkereső oldalát működtető cég vezérigazgatója.
Inforádió, 2015. június 20. szombat, 15:31
Fotó: Reuters

Úgy éreztük, hogy az online társkeresés olyan érzékeny időszakban érinti a felhasználókat, amikor a legbensőségesebb dolgaikról döntenek. Ebben maximális támogatásra van szükségük, mind jogilag, mint adatbiztonság tekintetében, erkölcsi-etikai álláspontban.

Emiatt írtuk meg a szabálykönyvet, az etikai kódexet, hogy a felhasználók számára egyértelmű legyen, mit várhatnak el egy online társkeresőtől. Megtudhatják, milyen jogi vagy adatvédelmi folyamat zajlik a háttérben, és az általuk kifizetett előfizetési díjak kapcsán milyen jogaik vannak, és ezeket hogyan tudják visszakérni, ha nem elégedettek - ismertette Weiler.

Egy teljes körű szabályrendszert fogalmaztak meg. A piac nagy többségét lefedi az etikai kódexünket aláírók köre. A jó hír az, hogy gyakorlatilag szinte az összes magyar társkereső megfelelt ennek a szabályrendszernek. A szakember szerint a legtöbb probléma abból adódik, hogy az előfizetési díjak nem megfelelően vannak kommunikálva. Problémát okozhat, hogy nem egyértelmű, ha a felhasználó nem elégedett, milyen módon kaphatja vissza a pénzét. Szeretnénk erre közösen odafigyelni - hangsúlyozta Weiler.

HOZZÁSZÓLÁSOK