Erős rekordot zárhat a Liszt Ferenc reptér

Tizenhárom millió fölé várja az éves utasforgalmat a Budapest Airport a tavalyi 12,5 milliós forgalom után - mondta Kam Jandu, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 18. szerda, 13:50
Fotó: Shutterstock

A budapesti az egyik legjobban fejlődő repülőtér, az európai 6 százalékos átlag dupláját produkálja - mondta az üzemeltető által rendezett partnertalálkozón Kam Jandu. Pozitív változásként számolt be arról, hogy a főszezon fokozatosan kitolódik az utasforgalomban, hiszen eddig csak a nyáron volt 1 millió fölött a havi utasforgalom, idén viszont már áprilistól egymillió fölött volt - írja az MTI.

A Malév időszakában 90 útvonal volt elérhető Budapestről, ma viszont 131 célállomásra repül 44 légitársasági partnerük. (A Lufthansa félmilliárd eurót ajánlott az Alitalia egyes eszközeiért.)

A legnépszerűbb útvonalak sorrendjében nem történt változás, az idén eddig Londonba utaztak a legtöbben. Az angol fővárosba 1,1 millióan, az előző évihez képest 1,5 százalékkal több utas repült. A második helyezett Párizs 447 ezer, a harmadik pedig Brüsszel 413 ezer utassal. A párizsi útvonalon a forgalom bővülése az előző év azonos időszakához képest 7,5 százalék volt, Brüsszelbe 13,8 százalékkal utaztak többen.

A legnagyobb fellendülés a negyedik helyezett berlini útvonalakon tapasztalható, 54,4 százalékkal regisztráltak több utast, a teljes utasszám 346 ezer volt. A legnagyobb visszaesés az év eddigi részében Isztambul felé volt mérhető, a török metropoliszba 237 ezren, 8,3 százalékkal kevesebben repültek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kiss.tamas@kissti.hu, 2017.10.18 14:43

Ezt a nyereséges céget is külföldi tulajdonba kellet adni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html