Erősödik a Rail Cargo

Két éven belül Magyarországról irányítják a Rail Cargo Group teljes Ausztrián és Magyarországon kívüli irányvonat-szolgáltatását - írta pénteki számában a Világgazdaság Kovács Imrére, a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) igazgatóságának elnökére hivatkozva.
MTI-Eco, 2014. január 10. péntek, 07:44
Fotó: Napi.hu

Kovács Imre elmondta: az idén pozíciói megerősítésén dolgozik a hazai vasúti áruszállítás 75-80 százalékát ellenőrző zrt., miután tavaly nagyjából hozta a tervezett eredményeket és túljutott a többéves reorganizáción.

Hozzátette, tavaly az osztrák anyavállalat tevékenységét, a főként nemzetközi irányvonatokat közlekedtető regionális leányvállalatán, a Rail Cargo Carrier-en (RCC) keresztül kiterjesztették Délkelet-Európára. A magyar szakemberek által Budapestről irányított RCC-nek már van romániai, bulgáriai és szlovákiai érdekeltsége, a horvátországi most várja az ottani vasútvállalati engedélyt.

Az igazgatóság elnöke úgy vélte: ezeket az eredményeket ismerte el a tulajdonos azzal, hogy a leányvállalat központja Budapesten van. Hozzátette: hamarosan ide kerül a ma még ausztriai ellenőrzésű szlovéniai irányvonat-leányvállalat, két éven belül pedig innen irányítják a Rail Cargo Group teljes Ausztrián és Magyarországon kívüli irányvonat-szolgáltatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.10 12:10

@bandesz: ..ez jó hír ,én már régóta írom ezt ,de a ballib retteg ettől ..!! .ők tudják miért !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2014.01.10 10:26

vices ahogy a tortenelem megismetli onmagat es ujra epul a Monarchia. ha ugy fejlodnenk mint akkor mar elegedett lennek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html