Kiderült, mit tervez a Rossmann

A Rossmann Magyarország Kft. 78,4 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 15,3 százalékkal többet az előző évinél; a drogérialánc idén és jövőre is kétszámjegyű növekedésre számít - mondta Flórián László, a társaság ügyvezető igazgatója Budapesten, 208. magyarországi üzletük megnyitóján.
Szabó Dániel, 2018. július 27. péntek, 12:29
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A 2017-es évet 4,6 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Rossmann, ami 64 százalékkal haladta meg a megelőző évit - idézi az MTI a vezetőt. Tavaly 30 millió vásárlást regisztráltak a társaság üzleteiben, a tervek szerint idén az árbevétel megközelíti a 90 milliárd, jövőre pedig a 100 milliárd forintot.

A tavalyi 2 milliárd forint után idén 2,8 milliárd forintot fordítanak az üzlethálózat és az informatika fejlesztésére.

A Rossmann webshopjában megrendelhető a drogéria csaknem teljes választéka, több mint 15 ezer termék, amelyeket az egész országban kiszállítanak. Dolgoznak az online kereskedelem további fejlesztésén, egyebek mellett azon, hogy a megrendelt áru bármelyik boltban átvehető legyen - magyarázta Flórián László.

A tervek szerint a Rossmann a tavalyi tíz bolt után az idén, valamint a következő két évben is hasonló nagyságrendben nyit majd új üzleteket - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A 208. magyarországi üzlet budapesti Aréna Mallban nyílt meg csaknem 600 négyzetméteren, ez a cég második legnagyobb egysége Magyarországon.

A német Rossmann 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alapította magyarországi leányvállalatát, a hazai társaság jelenleg 1750 dolgozót foglalkoztat.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK