Erre figyeljen, ha hirtelen milliárdossá válik!

A fél országot lázban tartja az ötöslottón a három3 milliárd forintot közelít nyereménye. A hirtelen jött hatalmas pénz azonban legalább akkora felelősség, mint öröm. Az átlagosnál nagyobb vagyonnal rendelkező ügyfelek igényeit ismerő Horváth István, a K&H Private banking igazgatója öt jó tanácsot is ad a bűvös öt szám mellé.
Domokos László, 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:42
Fotó: Pixabay

  • Diszkréció

A hirtelen jött pénzzel gyakran sok "jóakaró" és rég nem látott "barát" is érkezik, akik próbálják "segíteni", befolyásolni a nyertes döntéseit. Ezért - bármennyire is nagy a kísértés arra, hogy ország-világnak elmondjuk szerencsénket -, érdemes a helyzetet bizalmasan kezelni. Csak olyanokkal javasolt megosztani a hírt, akikkel valóban együtt akarunk dönteni, akikben megbízunk, kíváncsiak vagyunk a tanácsaira, és segíteni tudnak.

  • Az idő pénz

Nagyobb pénzösszegnél semmiképp se sajnáljuk az időt arra, hogy felmérjük a különböző pénzügyi szolgáltatók tanácsait. Sőt, magukat a szolgáltatókat is! Hiszen nagy összegnél a veszteség is óriási lehet.

  • Luxus, de meddig?

 

Egy nagyobb pénznyereménynél alapvető, hogy megvegyük vagy megvalósítsuk korábbi álmainkat. Kell, hogy legyen azonban egy határa a költekezésnek, hiszen a luxusautók, -ékszerek, - ingatlanok fenntartási és védelmi költségei akár már néhány év alatt a nyereménynél is hatalmasabb összegeket vihetnek el. A nyeremény negyedénél-harmadánál többet semmiképp nem érdemes ilyen célokra elszórni.

  • Nagy pénz, nagy adó

Nemcsak a kisebb megtakarításoknál érdemes megnézni az olyan adómegtakarítási lehetőségeket, mint a tbsz, nyesz vagy egyes biztosítási formák, de a nagyobb vagyonnál is. Hiszen egy ekkora összegnél már akár egy komolyabb autó árát is elviheti az adó.

  • Ha mi nem is, a pénzünk azért dolgozzon!

Amellett, hogy legyen egy likvid, könnyen hozzáférhető része vagyonunknak, fontos az is, hogy legyen olyan része is, ami hozamot termel. Hiszen csak így tartható fenn hosszabb távon egy valóban új, minőségibb életmód.

HOZZÁSZÓLÁSOK