Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fájdalom belső szava most, az utolsó szerkesztőségi munkanapon, mindennél erősebb. Mégsem búcsúzunk. Elhallgatni sem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi gazdánk az olvasó. Akit nem hagyhatunk cserben - írja a Magyar Nemzet történetét röviden összefoglaló, címlapon közölt búcsúcikkében Pethő Tibor, a lapot 1938-ban Hegedűs Gyulával megalapító Pethő Sándor dédunokája.

A lap belföld rovatában Körmendy Zsuzsa publicista, Schiffer András, az LMP alapítója, Róna Péter közgazdász, Lányi András író, filozófus, Bod Péter Ákos közgazdász és Kukorelly Endre író búcsúztatja a lapot - szemlézett a hvg.hu.

Véleménycikkében Lukács Csaba is búcsúzik. Az országos politikai napilapok piacáról úgy ír, azt "ma két egykori (?) pártpénztárnok, egy felfoghatatlan módon meggazdagodó gázszerelő és egy furcsa, a gravitációval is hadban álló, gazdag vállalkozó tudja magáénak azt a piacot, amely holnaptól háromszereplősre szűkül. És ne kerteljünk: holnaptól nem marad olyan országos politikai napilap, amelyet így vagy úgy ne a kormány tartana el".

A továbbiakban írnak egyebek mellett az ellenzéki listás szavazatok eltűnéséről, a Vona Gábor távozása után a Jobbikban tapasztalható bizonytalanságról, a kormányalakítás előkészületeiről, a Fideszt kritizáló fideszes képviselőről, a szegregált oktatásról, a CEU lehetséges távozásáról, az Együtt kampánypénz-adósságáról. De szóba kerül Habony Árpád volt ügyvédjének csalási ügye és a Fenyő-gyilkosság ügyében zajló nyomozás is, a ferihegyi földi kiszolgálók kartellügye, valamint a nyugdíjrendszer esetleges átalakítása is.

Véleménycikket írt Tarnay Kristóf Ábel civil aktivista, blogger és Puzsér Róbert.