Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szövetkezetek megalapításának fontos célja, hogy vállalkozásként valódi piaci szereplők legyenek - és ezzel járuljanak hozzá a hátrányos helyzetű települések foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez és gazdasági felzárkóztatásához.

A megállapodás részeként a Belügyminisztérium a szociális szövetkezetek komplex támogatása érdekében felhívja a figyelmet az Erste Bank Social Banking programjára, valamint fórumot és megjelenést biztosít a bank számára azokon a minisztérium által szervezett rendezvényeken, amelyeken a közfoglalkoztatás alapján létrejött szociális szövetkezetek is bemutatkoznak.

A tárca feladata a közfoglalkoztatás alapján szerveződött szociális szövetkezetek megalakulásának elősegítése, működésükhöz és hosszú távú fenntarthatóságukhoz szükséges feltételrendszer és jogszabályi környezet kialakításának elősegítése.

Az Erste Bank július óta kínál speciális számlacsomagot a társadalmilag hasznos vállalkozások számára. A pénzintézet a hátrányos helyzetű csoportok támogatására, pozitív társadalmi hatások elérésére létrejött nonprofit szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak és szövetkezeteknek, így többek között a szociális szövetkezeteknek is kínál olyan számlavezetési csomagot, amelyben díjmentesek a bankon belüli átutalások, a kártya és az internetbank, és amelyhez csökkentett tranzakciós díjtételek tartoznak.

A kedvezményes számlavezetési csomag mellett a bank kedvező kamatozású, egyszerűsített ügyintézésű hitellel is segíti a társadalmi vállalkozásokat. A pénzintézet 50 millió forint hitelösszegig egyszerűsített dokumentáció mellett, fedezet bevonása nélkül ad kölcsönt a hitelbírálati folyamaton megfelelő társadalmi vállalkozásoknak.