Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kisvállalkozói Power Business hitelek folyósított összege hat hónap alatt meghaladta a 10 milliárd forintot. Ennek eredményeként az újonnan folyósított hitelek volumene az első kilenc hónapban több mint a háromszorosa volt a tavalyi azonos időszakban mértnek a kisvállalkozói üzletágban. A szerződött hitelállomány szeptember végén 85 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg év végére a pénzintézet várakozása szerint a kisvállalkozói hitelállomány duplája lesz a 2017 véginek - adta hírül az Erste Bank. Az MNB adatai szerint a teljes hazai hitelintézeti szektor által kezelt kisvállalkozói hitelállomány idén félévkor 22 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

A portfólió minősége az egyszerűsített kisvállalkozói hitelek bevezetése és a hitelállomány megugrása mellett is rendkívül egészséges. Az eddig beérkezett hiteligénylések kétharmadát jóváhagyta a pénzintézet - mondta Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozókkal foglalkozó területének vezetője.

Darabszám alapján a hiteligénylések harmada, míg volumen szerint mintegy 40 százaléka érkezett Budapestről, vagyis a hitelek többségére a vidéki kisvállalkozók tartottak igényt. A Power Business eseti hitelnél és folyószámlahitelnél az átlagos hitelösszeg egyaránt 12 millió forint körül alakult. Volumen alapján a folyósított hitelek valamivel több mint fele volt folyószámlahitel.

A kisvállalkozó ügyfelek száma az ősz folyamán elérte az 50 ezret. Az Erste Bank az idei harmadik negyedév végén 12 százalékkal több számlavezető ügyfelét hitelezte, mint egy évvel korábban, míg a hitelezett ügyfelek aránya 6 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest - tette hozzá Erdei.