Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy azt már hétfőn megszellőztették, kedden reggel az OTP után újabb magyarországi bankoknál is elindult az Apple Pay szolgáltatás. Az Erste Bank és a Gránit Bank is kedd reggel 9-kor elindítottal az iPhone-os ügyfelei számára az új fizetési platformot.

Az Apple Pay könnyen aktiválható és a felhasználók minden olyan előnyt, akciót és pontgyűjtési lehetőséget kihasználhatnak vele, melyek a betéti- vagy hitelkártyás vásárlásokhoz járnak - közölte az Erste. Az üzletekben az Apple Pay iPhone SE, iPhone 6 vagy annál újabb telefonokkal és az Apple Watch-al használható.

Ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel

Az online vásárlás az alkalmazásokban és az Apple Payt támogató weboldalakon is rendkívül egyszerű: csak a Touch ID ujjlenyomat-azonosítóra van szükség, vagy elég duplán kattintani az oldalsó gombra és egy gyors pillantást vetni az iPhone X-re az arcfelismeréshez. Nincs szükség új felhasználói fiókra, nem kell űrlapokat töltögetni. Elegendő, ha az Apple Pay használatához kitöltöttük a szállítási és számlázási információkat. Ha Safariban vagy az applikációkban vásárolunk, az Apple Pay működni fog az iPhone 6-on és annál újabb telefonokon, az iPhone SE, az iPad Pro, az 5. generációs iPad, az iPad Air 2 és az iPad mini 3, valamint az ezeknél újabb készülékeken.

Lehet használni az Apple Pay-t a Safari böngészővel történő online vásárlások során bármely 2012 utáni, MacOS Sierra rendszert futtató Macen, ahol a fizetést az iPhone 6-os vagy annál újabb verziójú telefonnal vagy az Apple Watch-csal erősíthetjük meg, illetve az új MacBook Pro esetén a Touch ID-vel.

Minden harmadik ügyfél iPhone-os

Az Erste és ügyfelei számára az Apple Pay bevezetése rég várt lépés, hiszen MobilBank alkalmazást használó ügyfeleinek körében másfélszer nagyobb - mintegy harmada a teljes felhasználók között - az iPhone aránya, mint a magyar okostelefon tulajdonosok esetében - hangsúlyozta Harmati László, a pénzintézet lakossági vezérigazgató-helyettese.

A Gránit Bank célja, hogy a leginnovatívabb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek, annak érdekében, hogy kimagasló ügyfélélményt biztosítson kényelem, biztonság és gyorsaság tekintetében. Örömünkre szolgál, hogy mától új mobilfizetési megoldásként kínálhatjuk ügyfeleinknek az Apple Pay-t, és ezzel egyszerűsíthetjük online és bolti vásárlásaikat - nyilatkozta Hegedűs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója.