Este robbant az újabb bomba a TV2-ügyben

A 444.hu közreadta az egyik nyilatkozatot, amely szerint a TV2 vezetői átruházzák a TV2 vagyonát kezelő cégekben lévő üzletrészüket egy előre meg nem határozott időpontban Fonyó Károly cégére, a Megapolis Média Zrt.-re. Fonyóék kezdeményezték a cégbíróságon tulajdonjoguk bejegyzését a TV2-t közvetve tulajdonló holdingcégben.
Napi.hu, 2015. október 19. hétfő, 23:29
Fotó: Napi.hu

A TV2-t a német ProSiebenSat1-tól eladói hitellel megvásárló két menedzser, Simon Zsolt és Yvonne Dederick 2013. december 23-án írt alá nyilatkozatot Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Média Zrt.-vel arról, hogy 500-500 ezer forintért átruházzák a tulajdonukban lévő, a tévé vagyonát kezelő cégekben (a D6D Kft., illetve a CCA Vízió Kft.) lévő üzletrészüket egy előre meg nem határozott időpontban. Az üzletrészek 100 százalékban tartalmazzák a tagsági jogokat is. Hogy mekkora a vételár, azt egyelőre nem tudni - írja a 444.hu a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

A nyilatkozat hatályba lépésének napja a dokumentum szerint 2015. október 13., két nappal korábbi dátum, mint a tévét szintén megvásárolni szándékozó, milliárdos üzletember, Andrew G. Vajna tulajdonszerzésének bejelentési napja.

Nem ilyen egyszerű

A TV2-t működtető cégcsoportot azonban az elmúlt közel két évben átalakították, a tulajdonos-cégvezetők így próbálhatták kiüresíteni a Megapolis Média Zrt. vételi jogát.

Előbb a tévét üzemeltető cégeket (TV-HU1 Kft., TV-CEE Kft.) olvasztotta be Simon és Dederick a TV2 Média Csoport Kft.-be. Ennek a cégnek a kizárólagos tulajdonosa a CCA-D6D Kft., amelyet 50-50 százalékban tulajdonolt Simon és Dederick két említett cége. Majd pár hónappal később Dederick és Simon saját maguknak értékesítették névértéken, 250 ezer forintért a CCA és a D6D tulajdonában álló üzletrészeket, így közvetlenül váltak a CCA-D6D Kft. tulajdonosaivá - írja a cégmanőverekről a 444.

2014 novemberében pedig a CCA-D6D helyét a cégnyilvántartásban a TV2 Media Group Holdings Kft. veszi át. Az üzemeltető cég (TV2 Média Csoport) így már ezen vagyonkezelő alá tartozik.

A jogi helyzet tehát nem egyszerű.

Fonyóék már a cégbíróságon

Az azonban kiderült, hogy hétfőn Fonyóék kezdeményezték a cégbíróságon tulajdonjoguk bejegyzését a TV2-t közvetve tulajdonló holdingcégben. A cégjogi szabályozás alapján a kérelmezett tulajdonjog-bejegyzés visszamenőlegesen, csütörtöktől hatályos, tehát éppen attól naptól, amikor Vajnáék bejelentették a vásárlást - írja a 444.

Csütörtökön még nem emlékeztek a TV2-vezetők, hogy aláírtak
Dederick és Simon a kérdez-felelek formátumú közleményében csütörtökön még abszurdnak nevezte azt a feltételezést, hogy eladták volna Fonyó cégének a TV2 holdingcégét:

- "Akkor az nem igaz, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft.-t megvásárolta a Megapolis Media Zrt.?

- Dehogy. Abszurd az egész. Az ezzel kapcsolatos híreszteléseknek nincs semmi valóságalapja. Ráadásul jogilag is nonszensz. Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát.

- Elővásárlási joga sem volt a Megapolisnak?

- Azért arra emlékeznénk, ha ilyesmit aláírtunk volna."

Andy Vajna a kereskedelmi tévét üzemeltető cég, a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting nevű Simon-Dederick-féle vagyonkezelő cég üzletrészeinek tulajdonjogát szerezte meg.

Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly korábbi bejelentése szerint médiacége a 2014-es opciós jogával élve a TV2 Média Csoport Kft.-t tulajdonló holdingcéget, a TV2 Media Group Holdings Kft.-t vásárolta meg október 13-án, Vajna előtt két nappal. - Az utóbbi cégbírósági bejegyzése október 15.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.10.20 13:46

Egyetlen dolgot nem tudok: ki volt a TV2-öt birtokló cég(ek) tulajdonosa?

A Cicatv (CC6 ) meg a Domino (DD/ ) vagy más?

Ha nem ők voltak, akkor mit vettek Simicskáék?

Üres cégeket.

Az nyilvánvaló, hogy az a fecni, amit most mutatnak, a legutolsó darab papírusz, ennél sokkal fontosabb az, ami az adásvétel tartalmát mutatja: mit adnak el pontosan ( a TV"-öt? ) és mennyiért, milyen jogokkal és kötelezettségekkel.

Ezek az iratok is elő fognak kerülni nemsokára.

Ügyvédeknél vannak és előbukkannak majd a fiókok mélyéról.

Nem szeretnék a strómanok helyében lenni, ha kiderül: ők 2013 decemberében a TV2-öt adták el olyan módon, hogy 500,000 Ft-ot fizetett érte Fonyó úr ( meg azt a pár milliót még lelépésként és lehetőleg adómentesen ...)

Bármi is lesz, a legnagyobb vesztesek a strómanok. Gazdaságilag feltétlenül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2015.10.20 13:11

Ha jól értem, akkor
-a TV2 anyacégére (CC6,DD6 Kft) van vásárlási opciója Fonyóéknak, amik tulajdonolják a Tv2 Kft.
-a 2 cég eladta a TV2-t Vajnának.

A kérdés, mikor vette meg Fonyó a 2 céget, mert a záradékon az október 15-i dátumnál nem látom Simon aláírását. Megtörtént-e a kifizetés.
Vagy a másik lehetőség, hogy ez a két ember eleve Fonyó (Simicska) strómanjai voltak, aki most próbál hozzájutni az eddigi rejtett vagyonához.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.10.20 12:53

Ez egy jó magánokirat-hamisítási ügybe is belefuthat majd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2015.10.20 12:22

Remélem a hörcsög és a lófejű ribije jól pofára esik.
Unorti...mit fogsz nézni????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html