Észt céget vásárol a TiszaTextil

A tiszaújvárosi TiszaTextil Kft megveszi a csődbe jutott észtországi OÜ Üritus vállalatot, ezzel a cég tovább erősíti a pozícióját a FIBC egyfüles big bag csomagolóanyag gyártása és értékesítése területén - közölte a társaság.
MTI-Eco, 2010. november 23. kedd, 19:23
Fotó:

Az OÜ Üritus új név alatt, TiszaTextil Eesti-ként (TTE) eddigi székhelyén, az észtországi Kohtla-Järve városában működik tovább a TiszaTextil Kft önálló leányvállalataként - közölte Vágó Zsolt, a tiszaújvárosi társaság ügyvezető igazgatója.

Az OÜ Üritust 1992-ben alapították, termelése 1993-ben kezdődött meg, olyan polipropilén big bag zsákokat gyártottak és értékesítettek, amelyek teherbírása 500 és 1500 kilogramm között van, és alkalmasak ömlesztett anyagok - műtrágyák, vegyszerek, gabona, vegyes takarmány, építőanyagok - tárolására és szállítására.

Az 1991-ben alapított, osztrák magántulajdonban lévő Tiszatextil éves kapacitása 1,2 millió darab egyfüles big bag zsák, amelyeket főleg az észak-európai piacon értékesítenek.

A cég tiszaújvárosi telephelyén 250-en dolgoznak.

A kft. évente 3 ezer tonna polipropilént dolgoz fel FIBC szövet, tetőfólia, agroszövet, szőtt műanyagzsákok és hordtáskák előállítására, valamint 3 ezer tonna polietilén felhasználásával állít elő FFS-tömlőket, talpas, szelepes és hegesztett zsákokat.

A termékek kétharmadát exportálják. A társaság tavaly 2,4 milliárd forint árbevételt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK