BUX
40826

Sokba kerül Esztergom árvízvédelme

A Kötiviép'b Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. építheti meg Esztergom árvízvédelmi rendszerének az első ütemét, nettó 13 milliárd 258 millió forintért.

Németh Géza, 2019. május 13. hétfő, 06:20

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertesnek előbb kiviteli tervet kell készítenie, majd ezt követi a kivitelezés. Az elvégzendő munkák a következők:

Árvízvédelmi védmű építése a Prímás-sziget felső részén a Duna parton, a Szent Ignác plébániatemplomtól az út végéig, 1,46 kilométer hosszban.Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-sziget alsó részén, 919 méteren.A Prímás-szigeti mellékág torkolati árvízkapu létesítése.A Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy létesítése.Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy és a Kenyérmezei-patak között, 4117 méter hosszban.Árvízvédelmi fejlesztés a Kenyérmezei patak jobb partján.Az esztergomi vízmérce átépítése.

A nyertessel április 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft., valamint a Dömper Kft. is.