A Magyar Suzuki még kivár az újraindulással

A Magyar Suzuki Zrt. minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására - közölte az autógyártó. Egyműszakos munkarendben, előre láthatóan két hét múlva indulhat újra a termelés.
Domokos Erika, 2020. április 14. kedd, 19:39
Fotó: Napi.hu

A vállalat ezzel párhuzamosan folyamatosan elemzi a piacok alakulását, figyeli az esetleges további belföldi és külföldi kormányzati intézkedéseket, amelyek tükrében hetente felülvizsgálja az indulás időpontját. A Magyar Suzuki előre láthatóan április 27-én indítja el termelését egyműszakos munkarendben.

A Magyar Suzuki Zrt. felelős munkáltatóként az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára. A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is - írta a cég a közleményében.

Részlegesen újraindult az Audi Győrben
Részlegesen újraindult a termelés kedden az Audi Hungaria Zrt. motorgyárában, a járműgyárban ezen a héten még nem dolgoznak - tájékoztatta a vállalat az MTI-t. A gyárban egy hathengeres motor összeszerelő sora indult el mintegy száz emberrel egy műszakban. A cél a termelés lépcsőzetes felfuttatása.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK