Az elmúlt harminc évben folyamatosan nyereségesen működő Euronics tavaly az árbevételnél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal növelte adózott eredményét. A műszaki áruházláncnál vásárlók egyre bátrabban választják a rugalmas konstrukciójú hitelmegoldásokat, a 2012-es adatokhoz képest 46 százalékkal nőtt a jóváhagyott áruhitelek összértéke - olvasható a társaság közleményében.

A fogyasztók tudatossága folyamatosan nő, egyre többen választanak drágább, de jobb minőségű termékeket, melyekhez előszeretettel választanak termékbiztosítást is. Az Euronics 2012-höz képest 159 százalékos növekedést regisztrált ezen a területen. Elsősorban okostelefonjaikat, de más műszaki tárgyaikat is szeretik biztonságban tudni a vásárlók.

A fejlesztések folytatódnak

Az Euronics tavaly egymilliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat: 700 milliót költött a bolthálózat fejlesztésére, illetve 300 milliót az it és egyéb műszaki jellegű fejlesztésekre.

A 2019-es évben is folytatódnak a beruházások, az idei évben a logisztikára fókuszálva: a raktár 14 000 négyzetméteresre hízik, 400 millió forintot költ az Euronics raktártechnikára, ezen belül 29 Toyota típusú targoncát szereznek be, új csomagolóállomást (és polcrendszert) állítanak üzembe és átállnak a vonalkód alapú, papírmentes raktári munkára.

Az áruházlánc tovább terjeszkedik. Cegléden már megnyílt egy új üzlet idén tavasszal, amelyet egy új budapesti követ majd szeptemberben, miközben Esztergomban bővült a meglévő bolt, a kecskeméti és dunaújvárosi pedig frekventáltabb helyre költözik.

A megújult Euronics webshopban minden elérhető lesz, amire a ház körül szükség lehet: a barkács-, a kert- és az otthon kategóriákkal egészül ki a kínálat. Bár az Euronics meghatározó szereplő a nagy háztartási gépek kategóriában, viszont vannak olyan területek, amelyekben további erősödésre van szükség. Ezek között elsősorban a laptop (és egyéb számítástechnikai) kategóriát jelölte meg, mely kiemelt kereskedelmi és marketingfókuszt fog kapni - idézi a közlemény Fazekas Bálintot, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóját.

A cégcsoport jelenleg 1260 dolgozót foglalkoztat és országszerte 66 áruházzal rendelkezik.