Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyára lesz Miskolcon (frissítve)

Óránként 90 ezer fecskendő készülhet a Sanofi miskolci gyárában az összesen 7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházás eredményeként.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 17. csütörtök, 09:49
Fotó: Napi.hu

A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci üzemét - idézi az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

A beruházás keretében a cég 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását.: az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt is előállíthat. A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni.

Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. A Sanofi az elmúlt csaknem 3 évtizedben 24 milliárd forintot költött az üzemre, és ezzel bebizonyította, hogy hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett.

(Megjegyzés: Az eredeti cikkben a forrásként feltüntetett MTI-hírben óránként 9 ezer fecskendő szerepelt, miközben az üzem a korszerűsítés eredményeként 90 ezer fecskendőt képes legyártani. A tévedést javítottuk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK