Európai körútra indul az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jövő hétfőn európai prezentációs körútra indul, hogy bemutassa a bank tevékenységét és működési feltételeit. Az MFB 2011. évi üzleti terve 1,1-1,2 milliárd euró összegű idegen forrás felvételével számol.
MTI-Eco, 2011. május 9. hétfő, 17:49
Fotó:

Külföldi hírügynökségek hétfőn arról számoltak be, hogy az MFB három bank - a BNP Paribas, az ING és a Societe Generale - szervezésében május 16-i kezdettel európai roadshow-ra indul, amelyen kötvénybefektetőkkel találkozik.

"Az MFB Zrt. a BNPP, az ING, és a SG CIB szervezésében május 16-20-a között prezentációs körutat tart nemzetközi intézményi befektetők részvételével a következő városokban: Bécs, London, Amszterdam, Hága, Frankfurt, München, Genf, Zürich. Hasonló jellegű befektetői prezentációra legutóbb 2009 novemberében került sor" - közölte Nyiri János, az MFB szóvivője az MTI érdeklődésére.

Az MFB 2011. évi üzleti terve 1,1-1,2 milliárd euró összegű idegen forrás felvételével számol. A bank ezt az összeget a nemzetközi fejlesztési intézetek által biztosított hitelek formájában és a nemzetközi pénz- és tőkepiacokról készül bevonni - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK