Európai nagyvállalat terjeszkedik hazánkban

Európa legnagyobb tehergépjármű flottakezelője, a francia Fraikin leányvállalatot alapított Magyarországon.
MTI-Eco, 2014. április 30. szerda, 11:55

A francia vállalat 10 európai országban van jelen, éves árbevétele 700 millió euró, és a kezelt 62 ezer haszongépjármű könyv szerinti bruttó értéke 2 milliárd euró - vázolta cége méretét Laurent Bonnaure, a Fraikin alelnöke. Európa legnagyobb tehergépjármű flottakezelője három konstrukcióban kínálja szolgáltatásait ügyfeleinek. A forgalom háromnegyedét a 4-5 éves bérlet adja, ilyenkor a tulajdonos a Fraikin, amely menedzseli a járműveket. A flottamenedzsmentnél viszont csak menedzseli a járműveket, de azok nem az ő tulajdonában vannak. Végül a rövid távú bérletnél újra tulajdonos és menedzser is a cég - vázolta a szolgáltatásokat az alelnök.

A vállalat bevételének 70 százaléka származik Franciaországból. A cég 2006-ban döntött úgy, hogy nyit Kelet-Európa felé, előbb Lengyelországban, majd Csehországban és Szlovákiában hozott létre leányvállalatot, míg múlt év végén megalapította a magyar cégét - erről Artur Nowiczki, regionális vezérigazgató beszélt a tájékoztatón.

Lengyelországban 2545, Csehországban és Szlovákiában összesen 349 kocsit adnak bérbe, míg Magyarországon 78 járművel nyitottak. Azt tervezik, hogy 2017 végére 500 járműből álló parkjuk lesz Magyarországon.

Gyöngyössy István, a magyar leányvállalat vezetője kiemelte, hogy a bérelt járművek nem jelennek meg a bérlő könyveiben, így a bérleti díj egészében költségnek számít. Magyarországon nem építenek ki saját szerviz-hálózatot, hanem partnereik - így az IVECO és a Mercedes - bázisaira támaszkodnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.04.30 12:41

a valóság:

"A szakiskolában soha nem hegesztettek, mert az iskola nem tudta megvenni a munkához szükséges gázt - derült ki egy magyarországi telephelyet létesített német cég álláshirdetésére jelentkezők jó részéről, írja a nol.hu. A lap szerint a német cég 600 magyar pályázót tesztelt, nagy részükről azonban az derült ki, hogy a szakmájuk alapjaival sincsenek tisztában. Súlyos szakemberhiány van Magyarországon, pedig a cég nettó 300 ezer forintot kínál a hegesztőknek, a jó szakemberek azonban inkább külföldre mennek.


A Nagytarcsán leánycéget létrehozó német cég ügyvezetője csalódottan nyilatkozott a lapnak, úgy érzik, egy szó sem igaz abból, hogy Magyarországon jól képzett szakembergárda várja a külföldi befektetőket. "Kár volt egy egymilliárd forintos beruházást végrehajtanunk" - mondta Stefan Körmendi, az Europakraft GmbH ügyvezetője."így néz ki a szektás patkányok által tönkretett magyar oktatás... mára elérték, hogy már tanulni is külföldre megy az értelmesebb magyar...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.30 12:21

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html