A francia vállalat 10 európai országban van jelen, éves árbevétele 700 millió euró, és a kezelt 62 ezer haszongépjármű könyv szerinti bruttó értéke 2 milliárd euró - vázolta cége méretét Laurent Bonnaure, a Fraikin alelnöke. Európa legnagyobb tehergépjármű flottakezelője három konstrukcióban kínálja szolgáltatásait ügyfeleinek. A forgalom háromnegyedét a 4-5 éves bérlet adja, ilyenkor a tulajdonos a Fraikin, amely menedzseli a járműveket. A flottamenedzsmentnél viszont csak menedzseli a járműveket, de azok nem az ő tulajdonában vannak. Végül a rövid távú bérletnél újra tulajdonos és menedzser is a cég - vázolta a szolgáltatásokat az alelnök.

A vállalat bevételének 70 százaléka származik Franciaországból. A cég 2006-ban döntött úgy, hogy nyit Kelet-Európa felé, előbb Lengyelországban, majd Csehországban és Szlovákiában hozott létre leányvállalatot, míg múlt év végén megalapította a magyar cégét - erről Artur Nowiczki, regionális vezérigazgató beszélt a tájékoztatón.

Lengyelországban 2545, Csehországban és Szlovákiában összesen 349 kocsit adnak bérbe, míg Magyarországon 78 járművel nyitottak. Azt tervezik, hogy 2017 végére 500 járműből álló parkjuk lesz Magyarországon.

Gyöngyössy István, a magyar leányvállalat vezetője kiemelte, hogy a bérelt járművek nem jelennek meg a bérlő könyveiben, így a bérleti díj egészében költségnek számít. Magyarországon nem építenek ki saját szerviz-hálózatot, hanem partnereik - így az IVECO és a Mercedes - bázisaira támaszkodnak.