Így az ügyfelek forintot és eurót egyaránt felvehetnek az Euronet atm-ekből, amelyek ötvözik a készpénzes valutaváltás előnyeit a bankkártyás fizetés gyorsaságával és biztonságosságával, mindezt versenyképes árfolyamon. Az automaták képernyőjéről azonnal leolvasható az alkalmazott váltási árfolyam, és a készpénzfelvétel a bankkártyás tranzakcióknál megszokott, gyors, biztonságos módon tud megvalósulni. Az Euronet atm-ekből éjjel-nappal lehetséges az euró készpénzfelvétel.

Szolgáltatásunk lényege, hogy a készpénz mindig elérhető legyen ügyfeleink számára ─ mondta Egor Musatov, az Euronet regionális ügyvezető igazgatója.

A cég folyamatosan bővíti magyarországi atm-hálózatát, csakúgy, mint az automatákon elérhető szolgáltatásokat.

Mire érdemes figyelni?

A magyar törvényeknek megfelelően hazai kibocsátású (forint alapú) bankkártyával mind a forint, mind az euró készpénzfelvétel havonta az első két alkalommal, maximum havi 150 ezer forintig ingyenes, az adott hónap első 2 tranzakcióját (illetve a 150 ezres limit alatti tranzakciókat) az Euronet semmilyen pluszköltséggel nem terheli. Érdemes azonban a kibocsátó banknál tájékozódni, hogy ők viszont terhelnek-e a kártyabirtokos folyószámlájára idegen atm-használati díjat eurós készpénzfelvételkor, mert bizonyos bankoknál ez előfordulhat - tudta meg a Napi.hu az Euronettől.

Mivel a forint/euró árfolyam kerekítése miatt hajszálpontosan 150 ezer forint értékű eurót valószínűleg nem lehet kivenni, erre érdemes figyelni a készpénzfelvételkor, ha valaki a limiten belül akar maradni.