Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavaly év végi kgfb kampány végére 19 900 forint átlagdíj alakult ki azoknál, akiknek január elsején fordult a biztosításuk. Miután a biztosítók - ettől az évtől először - év közben is módosíthatják a díjaikat, októberre az átlagdíj 22 891 forintra emelkedett. Eddig az ezen a piacon tevékenykedő 15 biztosító 44 tarifa változtatást jelentett be.

A jelenség nem új, de korábban másként érték el a biztosítók, hogy akik év közben váltottak biztosítót, vagy - autó vásárlás miatt - kötöttek új kgfb szerződést, többet fizessenek. Miután a tarifa egész évben fix volt, így az év végi kampányban adtak kedvezményeket, amelyek azonban januártól már nem éltek. Néhány biztosító előszerződéssel próbált kedvezményt adni a későbbi szerződőknek is, de ezt a kiskaput a jogalkotó bezárta.

Az év közbeni díjnövekedés idén a nagy kocsik tulajdonosait jobban sújtotta, mint a kis járműveket választókat. Így például a 151 kilowatt motorteljesítmény felett egyharmados volt a drágulás, míg a 75 kilowatt alatti kategóriában - a bonus-malus besorolástól függően - 6-12 százalékkal drágult a kgfb.