Év végétől termelhet a mohácsi vágóhíd

Már telepítik a technológiát a mintegy 20 milliárd forintból megépülő mohácsi vágóhídra, ahol szeptemberben indulhat a próbaüzem, az év végén pedig a termelés - írja Ferjancsik Domonkosra, az MCS Vágóhíd Zrt. egyik igazgatósági tagjára hivatkozva keddi számában a Népszabadság.
MTI-Eco, 2016. január 26. kedd, 08:15
Fotó: MTI/AP

A lap felidézi: a beruházás korábban két meghatározó üzletemberhez, az OTP Bank első emberéhez, Csányi Sándorhoz, valamint az egykori Wallis-alapító, ma már inkább logisztikai és energetikai vállalkozásokban - köztük a MET energiakereskedőben is - érdekelt Nagy Györgyhöz volt köthető, ám bő egy éve Csányi érdekeltsége, a Pick Szeged Zrt. kiszállt a projektből.

A cikk szerint az MCS Zrt. együttműködési keretmegállapodást kötött a Pick Szeged Zrt.-vel. Ennek értelmében a mohácsi üzem elindulásával párhuzamosan a Pick szegedi egységében befejezik a vágást, a pécsi üzemben pedig a darabolást és a csontozást, vagyis az új vágóhíd az ország legnagyobb húskészítmény-előállító vállalatának alapanyag-ellátója lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.01.26 08:59

Na, még mindig hisztek abban, hogy Magyarország teljesít jobban???? A szemetek előtt veszi át a mafia az egész ország irányítását.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html