A közgazdász szerint az elmúlt két évet vizsgálva azt lehet mondani, hogy a hazai gazdaság jól prosperál. Az elmúlt nyolc évben ugyanakkor a 2008-as válság és a 2012-es recesszió alapján már egészen más, kevésbé pozitív kép alakul ki. A rendszerváltás óta eltelt 25 év megint javít ugyan az összképen, azonban ha a magyar gazdasági növekedés teljesítményét a régiós országokéval vetjük össze, akkor kiderül, hogy az ország sereghajtó a GDP-növekedés tekintetében.

A szakember szerint most a negyedik ipari forradalom alakíthatja át a társadalmat és a gazdaságot. Azok tudása értékelődik fel, akik valamilyen speciális ismerettel rendelkeznek.

A rendezvényen - amelynek fő témája a "változás, mint a fejlődés motorja" volt - Antalffy Péter történész elmondta, hogy a 21. századi embernek megvan az a hatalmas szerencséje, hogy sokkal szélesebb történelmi ismeretekkel rendelkezik, mint a korábbi korok embere. Ezekből pedig leszűrhetjük azokat a következtetéseket, hogy az egyes válságokra (gazdasági, migrációs, stb.) milyen választ adjuk, vagy milyet ne adjunk.

Mi az InnoMax Klub?

Az InnoMax Klub egy olyan rendezvénysorozat, amely elősegíti, hogy az Invitel partnerei kötetlen hangulatban ismerhessék meg a vállalat legújabb infokommunikációs szolgáltatásait. A rendezvényt megújult tematikával immár harmadik alkalommal rendezik meg, olyan kérdésekre keresve a választ, amelyek révén a cég ügyfelei versenyképesebbé válhatnak, hatékonyabban működhetnek.

Az évszázadok során úgy tűnik, mindig is voltak, és várhatóan a jövőben is lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a változás, ám olykor "szét kell esnie" megszokott világunknak ahhoz, hogy ezáltal valami új születhessen.

Arra kérdésre, hogy miért él át jóval több változást a mai ember, Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató szerint az lehet az egyik válasz, hogy sokkal több és kiterjedtebb hálózat működik a modern emberi társadalomban. Egyes feltételezések szerint a 2008-as válságnak is az lehet az egyik oka, hogy a bankok túlságosan diverzifikálódtak, túl sok feladatot próbáltak meg egymaguk ellátni, így a problémák sokukat érintették.