Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budai Egészségközpont Kft. (BEK) a honlapján tette közzé a nem akut betegek ellátásának felfüggesztéséről szóló közleményét. A magyar kormány március 11-én hirdette ki a koronavírus-járvány következményeinek elhárítására az országos veszélyhelyzetet, amely lehetőséget ad a magáncégek kapacitásáinak használatára is.

A BEK Királyhágó utcai kórháza járványkórházzá alakul a következő napokban, a szükséges belső technikai átalakítások elvégzésével és az ápolószemélyzet gyorsított ütemű továbbképzésével - írta a BEK-re hivatkozva a 24.hu. A járványügyi ellátásba a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs által meghatározott rend szerint kapcsolódunk be - áll a BEK közleményében, de hogy ez mit jelent, nem fejtették ki.

A BEK Kft. többségi tulajdonosa 2017 júliusa óta a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Kft.

Felajánlották az ágyakat az operatív törzsnek

A BEK a közleményében azt is írja a 24.hu szerint, hogy a járványhelyzet súlyosbodásával a múlt héten már fokozatosan szűkítette, majd vasárnap estére teljesen felfüggesztette a magánrendeléseit. A kórház vezetése vasárnap este kapcsolatba lépett Pintér Sándor belügyminiszterrel, és fekvőbeteg kapacitását az operatív törzs rendelkezésére bocsátotta.

A kórház felkészülése és a járvány ideje alatti működtetése az OTP Bank pénzügyi támogatásával valósul meg, húsz tartós lélegeztetésre alkalmas altatógép azonnali beszerzésével, valamint az ellátás egyéb feltételeinek támogatásával - közölte a BEK.