Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Codie, a magyar fiatalok által készített robotjáték a gyerekeket tanítja meg a programozás alapjaira egy egyedileg kifejlesztett grafikus programozási nyelv és egy fából készült robot segítségével.

A Codienak nem ez az első sikere: nemrég zártak egy közösségi finanszírozási kampányt, amelynek keretei között több mint 80 ezer dollárt gyűjtöttek össze - tájékoztatottak a TechShow szervezői.

A közlemény szerint az idei eseményen bemutatkozó 17 projektből a közönség a világ első kerekesszékes útvonaltervezőjének, a Route4U-nak ítélte oda a közönségdíjat. Az alkalmazás egy olyan ingyenes, androidos okostelefonokra letölthető app, amely a hozzá tartozó weboldallal kiegészülve egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a kerekeken guruló járművet használók életét.

A zsűri a legjobb előadásnak járó díjat a Xeropan nevű interaktív angol nyelvoktató mobil applikációt fejlesztő csapatnak ítélte oda.

A szervezők szerint az ország egyik legnagyobb tradíciókkal bíró startup eseményén kiállítók az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bebizonyították, hogy a magyar ICT iparág óriási potenciállal bír.

Jakab Roland, a Magyar Innovációs TechShow-t szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke szerint az infokommunikációs forradalom az elmúlt években újabb szintre emelkedett, és a fizikai és virtuális infrastruktúra sikeres globális elterjedése után az erre épülő szolgáltatások ideje jött el. Ennek eredményeként a hálózatba kapcsolt társadalom korszakába lépünk, ahol minden elektronikus eszköz, aminek hasznára válik egy hálózati kapcsolat, az csatlakozni is fog. Ez a jelenség tematizálta az idei Magyar Innovációs TechShow-t is, ez bizonyíték arra, hogy a hazai startupok valóban ott vannak a világ innovátorainak élbolyában - tette hozzá Jakab Roland a közleményben.