Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH csütörtökön január-márciusi mezőgazdasági termelői árakat közöl. Februárban a termelőiár szintje 47,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, január-februárban pedig 42,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az Államadósság Kezelő Központ tizenkét hónapos diszkontkincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Az Eurostat az európai ipar márciusi adatait teszi közzé. Februárban 0,4 százalékos havi bővülést rögzítettek az uniós statisztikusok, egy a konszenzusnak megfelelő 0,4 százalékos márciusi bővülés is elég ahhoz, hogy az első negyedévre vonatkozóan 1 százalékot meghaladó bővülésről adhassanak számot az Eurostat szakemberei - írta az ecoline.hu.

Az Egyesült Királyságban is ipari adatokat tesznek közzé, februárban 1,2 százalékkal csökkent a volumen az előző hónaphoz képest, márciusra a konszenzus 0,9 százalékos bővülés.

Az Egyesült Államokban kiskereskedelmi forgalmi adatokat közölnek, az inflációval igazított volumen márciusban 0,4 százalékkal haladta meg az előző havit. Az elemzők 0,5 százalékos folytatást valószínűsítenek.