Ez várható pénteken

A hónap első napján az MLBKT a beszerzési menedzser indexének júniusi értékét közli. Az Egyesült Államokból szintén BMI és az Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe várható.
NAPI, 2011. június 30. csütörtök, 19:01
Fotó:

Július elsején teszi közzé a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének (BMI) júniusi értékeit. Az összesített mutató az áprilisi 56,7 pont után májusra 52,3 pontra csökkent, ami a kibocsátás lassuló tempójú növekedését jelzi.

Az amerikai indexet az Institute for Supply Management (ISM) teszi közzé, a mutató májusban a várakozásokat rontva 53,5 pontra esett az áprilisi 60, 4-ről. A piac júniusra két pontos csökkenést valószínűsít.

A Michigani Egyetem a júniusi fogyasztói bizalmi indexének értékét publikálja. Az előzetes adat a májusi 74,3 után 71,8 pont volt, most kisebb korrekció valószínűsíthető.

Az Egyesült Államokból éves gépjármű-eladási jelentés is várható, a konszenzus szerint 12 milliós eladást jelez, ami 200 ezres növekedést jelent májushoz képest.

Az Eurostat májusi munkareőpiaci adatsort közli. Az eurózóna munkanélküliségi rátája változatlanul 9,9 százalékon maradt májusban.

Japánból a munkanélküliségi és inflációs adat várható.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK