Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Napi Gazdaság keddi számának cikke


Elsőként a CIB lépett piacra még tavasszal hároméves kamatperiódusú lakáshitelével (ez azt jelenti, hogy az adott időszak alatt a kamat nem változik). Az OTP forintalapú lakáshitelt és lakáslízinget kínál három évig fix törlesztőrészlettel, amihez a múlt hét végéig még akciós díjkedvezmények is társultak. A CIB a termékét ismertető tájékoztatón kilátásba helyezte, hogy rövidesen öt évre terjesztik ki a kamatperiódust. Erről azóta nem szólt a bank, az FHB azonban megvalósította az ötéves fixálást. Az FHB Ötös Referencia kölcsön nemcsak ezen a téren számított újdonságnak. A meghirdetett kondíciók szerint ugyanis a hatodik évtől a teljes futamidő alatt referenciához, az ötéves állampapír-piaci hozamhoz kötött a kamat.

Most mindezt felülmúlja viszont az UniCredit, amelynél akár tíz évre is bebetonozható a jelzáloghitel törlesztőrészlete. Az ügyfél nálunk maga döntheti el, hogy egy évig, három évig vagy tíz évig kívánja-e változatlanul tartani a törlesztőrészletét - hangsúlyozta Ihász Csilla, a hitelintézet lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője. Az UniCredit Relax hitele induló banki költségek nélkül igényelhető, és a folyósítást követően a bank egy ingatlan értékbecslési díját is jóváírja az ügyfél számláján. A 2010. december 31-éig tartó akció során a lakásvásárlási célra hároméves fix kamatozást és törlesztőrészletet választó ügyfelek vásárlási utalványt is kaphatnak. Az induló banki költség nélküli jelzáloghitel igénybevételének feltétele, hogy az adós a mindenkori törlesztőrészletét húszezer forinttal meghaladó havi jövedelmet utaltasson a banknál vezetett számlájára és kössön vagyonbiztosítást is.

Kölcsönéhez kapcsol akciót a CIB is, nem számolnak fel szerződéskötési vagy hitelbírálati díjat. Aki pedig pedig jövedelmét a továbbiakban a CIB-nél vezetett törlesztési számlájára irányítja, a folyósítási jutalékból 50 százalékos kedvezményt kap. Az FHB az értékbecslési díjat folyósításkor visszatéríti, sőt a visszavonásig, de legkésőbb 2010. december 31-ig befogadott hitelek esetében két tulajdoni lap elektronikus lekérdezési díját (Takarnet) és a folyósítási jutalék összegét nem számítják fel. Így ötmillió forintos hitel igénylésekor összesen 111,2 ezer forintot lehet megtakarítani.