Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP Bank lett a Mastercard - év bankja 2016 verseny fődíjasa. A pénzintézet nyerte el Az év legrokonszenvesebb bankja címet is, amelyet a közönség szavazatai alapján hirdettek ki.

A versenyen idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Összesen 79 pályázat érkezett 13 pénzintézettől, köztük 10 videó.

Az idei kilenc kategóriából hét esetében neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével. Mintegy hatvan zsűritag vett részt a pályázatok értékelésében.

Az év bankára címre legméltóbb bankvezért idén is maguk a bankárok választották meg, míg Az év legrokonszenvesebb bankja kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett.

Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze kategóriában idén a CIB Bank lett az első 2016-ban indult mobilalkalmazásával, amely számos funkcióval - például qp-kódos regisztrációval, ujjlenyomatos belépéssel és aláírással, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténettel - segíti az ügyfeleket a gyors és hatékony bankolásban.

A MagNet Bank bizonyult a legjobbnak Az év lakossági hitelterméke kategóriában, a Mentor Közösségi Hitellel. A pénzintézet első helyen végzett Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában is, ezúttal megosztva a díjat az OTP Bankkal - vagyis ebben a kategóriában két első helyezettet hirdettek

Az egyik legnépszerűbb kategória idén Az év lakossági megtakarítási terméke volt, amelyben a K&H Bank lett az első. A nyertes termék, a K&H tervező megtakarítási számla abban segíti a bank ügyfeleit, hogy úgy érjék el megtakarítási céljaikat, hogy közben folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában.

Az év lakossági számlacsomagja kategóriában pedig a Gránit Bank végzett az élen, a Gránit Digitális számlacsomag termékével. Az év leginnovatívabb bankja díjat szintén a Gránit Bank nyerte idén. A bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, példa ezek közül az online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, a Gránit eBank, az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, a VideóBank (élő online ügyfélszolgálat) és a GránitPay.

Az év bankára címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke nyerte el.

Az idei győztesek
Az év bankja
1. OTP Bank
2. Erste Bank
3. Gránit Bank
Az év lakossági számlacsomagja
1. Gránit Bank
2. CIB Bank
3. Raiffeisen Bank
Az év lakossági megtakarítási terméke
1. K&H Bank
2. Gránit Bank
3. UniCredit Bank
Az év lakossági hitelterméke
1. Magnet Bank
2. K&H Bank
3. MKB Bank
Az év leginnovatívabb bankja
1. Gránit Bank
2. K&H Bank
3. OTP Bank
Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze
1. CIB Bank
2. Gránit Bank
3. K&H Bank
Az év társadalmilag felelős bankja
1. MagNet Bank és OTP Bank
2. Budapest Bank
3. Raiffeisen Bank
Az év legrokonszenvesebb bankja 2016
1. OTP Bank
2. Gránit Bank
3. CIB Bank
Az év bankára
Kovács Antal (OTP Jelzálogbank)
Forrás: Mastercard