A múltbeli teljesítmények elismerése mellett a legígéretesebb, újonnan nyílt szálloda képviselői is bemutatkozhattak a díjazottak között.

Magyarország legjobb háromcsillagos konferenciaszállodája 2013-ban a lajosmizsei Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar, a legjobb négycsillagos budapesti konferencia szálloda az nH Budapest City, a legjobb négycsillagos vidéki konferencia szálloda a siófoki Hotel Azúr, a legjobb ötcsillagos konferencia szálloda a Budapest Marriott Hotel.

A legígéretesebb 2013-ban megnyitott szálloda díjat a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont kapta, a legjobb budapesti wellness szálloda a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, a legjobb vidéki wellness szálloda pedig a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra lett.

A díj odaítéléséhez leadták voksukat a szállodákra a rendezvények szervezői, megrendelői és résztvevői is. A helyszínek összehasonlítása szakmai szempontok alapján történt, a tárgyi feltételek mellett a dolgozók vendégszeretete, rugalmassága, a szálloda megbízhatósága és állandó magas színvonalú teljesítménye volt a legfontosabb kritérium. A wellness díj odaítéléséhez a Turizmus Trend olvasói szavazatait is figyelembe vették.