Ezek a nyár slágerjátékai

A nyári szezonban a játékforgalom elérheti a 6 milliárd forintot, vásárlásonként átlagosan 6400 forintot költenek a szülők, a legnépszerűbb termékek a felfújható strand- és homokozójátékok, valamint a labdák - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb felméréséből.
MTI, 2016. június 29. szerda, 14:38
Fotó: Napi.hu

A bolti vásárlás mellett egyre népszerűbb az online beszerzés, ahol az áltagos kosárérték is magasabb, mintegy 7200 forint. Nyáron a legnépszerűbb termékek TOP 10-es listájának első 6 helyezettje kültéri játék.

A cég friss kutatása alapján a családok körében az okoseszközökkel szemben továbbra is a hagyományos játékok vezetnek, a családok egynegyede egyáltalán nem ad tabletet vagy okostelefont 14 év alatti gyermeke kezébe, 40 százalékuk pedig szabályokhoz köti használatukat.

A Regio Kft. több mint 9 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami 30 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és az idén is kétszámjegyű növekedést várnak. A dinamikus növekedés hátterében a hagyományos és az online csatornákon bővülő forgalom egyaránt szerepet játszott: a cég a webáruháza mellett már országszerte 33 üzlettel rendelkezik, alkalmazottainak száma pedig egy év alatt 50 százalékkal, 346-ra nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK