Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiderült, mi történt eddig a magyarországi autópiac ritkán látható szegmensében, ahol csak a magánszemélyek autóvásárlásai szerepelnek, a céges beszerzések nem. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza már korábban is elkérte az erről szóló adatokat a Datahouse-tól, most is így tett.

Az év első hét hónapjában a céges autóvásárlásokkal együtt összesen több mint 64 ezer új személyautó talált gazdára, ezen belül 26 719 darab autó került magánszemélyekhez, azaz ők fedték le a teljes piac 42 százalékát. A magánszemélyek körében legkedveltebb tíz modellből közel 10 ezer került az utakra, tehát ez a tíz autó adta a magánszemélyek vásárlásainak 36 százalékát.

1. Suzuki Vitara - 3180 darab

Napi.hu

A Suzuki Vitara utcahosszal vezeti a mezőnyt, közel háromszor annyi fogyott belőle, a második helyezettből.

2. Suzuki SX Cross - 1193 darab

Kép: Napi.hu

A második helyen is egy Suzuki áll, mégpedig a SX Cross.

3. Dacia Duster - 915 darab

Kép: Napi.hu

További slágerek?

Az első három után a Toyota Yaris van a negyedik helyen az ötödik pedig az Opel Astra (J-sorozat), ám a két modell között mindössze két autó a különbség. A Yarisból 719-et, az Astrából 717-et vettek a magánszemélyek.

Milyen autókat vettek a magánszemélyek az idén? (2017. január-július)
Eladott autók száma (darab)
Suzuki Vitara3180
Suzuki SX Cross1193
Dacia Duster915
Toyota Yaris719
Opel Astra717
Renault Clio642
Dacia Logan628
Dacia Sandero621
Opel Corsa620
Ford Fiesta555
Forrás: Datahouse

A Dacia a Dusteren kívül a top tízben szerepel még a Sanderóval és a Logannel. Az Opel pedig a Corsával. Melletük a Reanult Clio és a Ford Fiesta kapott helyet az elitben. A Ford másik kedvelt modellje, a Focus mindössze 2 autóval maradt le, ebből 553-at adtak el a kereskedők, ezzel pedig a tizenegyedik lett az első héthavi adatok szerint.

A magánszemélyek autóvásárlásait feldolgozó sorozatunk következő részében bemutatjuk, hogy az első negyedévhez képest melyik modell jött előrébb vagy hátrébb a slágerlistán.