Ezért drágább Magyarországon telefonálni

A távközlési cégek az általuk fizetendő díjak és közterhek mértékével indokolják, hogy Magyarországon drágább a mobil telefonálás és a mobilinternet, mint a környező országokban - írta a Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2015. április 15. szerda, 07:35
Fotó: Napi.hu

A lap szerdai számában ismerteti többek között a Telenor tájékoztatását, amelyet az MNO.hu összeállításával kapcsolatban adott. A honlap összeállítása szerint Ausztriában, Szerbiában és Romániában is olcsóbb tarifákkal van jelen a Magyarországon is működő három távközlési társaság.

A Telenor válaszában Szerbia példáját fejti ki részletesen. Ott az áfa 20 százalék, szemben a magyarországi 27 százalékkal, miközben a frekvenciaköltségek és az összes közteher az árbevétel 32,9 százalékát teszi ki, ami jóval alacsonyabb a magyarországi 50 százaléknál. Megjegyezték azt is, hogy a távközlési különadó önmagában árbevételük 12,7 százalékát teszi ki.

A Magyar Telekom a jelenség okát firtató kérdésre adott válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az árak összehasonlítása nehéz az iparágban, és az ügyfél elégedettségét a szolgáltatás minősége dönti el. Szerintük a magyar fogyasztók nagyon jó ár/érték arányú szolgáltatást kapnak. A lap a Vodafone-tól egyelőre nem kapott választ kérdésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2015.04.24 12:36

Egyszerű ez: telefonra, internetre és kábeltévére nem vonatkozott a rezsicsökkentés, itt szedik be a többi szolgáltatásnál keletkező veszteséget.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogyu, 2015.04.24 09:42

Értsétek meg végre! Nem hárítják át. Rogán százszor is elmondta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html