Ezért nőtt másfélmilliárddal az olimpiai tanácsadók díja

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. mint kiíró, továbbá a 2024-es olimpiai tanácsadási tender nyertesei - a brit M-Intergrated Solution Ltd., a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. valamint a svájci Event Knowledge Services SA - másodszor is megemelték a köztük lévő szerződés összegét. A mostani emelés 1 milliárd 491 millió forint, az indoka pedig a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonása.
Németh Géza, 2017. január 9. hétfő, 16:53
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent módosítási közleményből kitűnik, hogy a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. tavaly február 12-én kötött szerződést a nyertesekkel a XXXIII. olimpiai játékok és a XVII. paralimpiai játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására. A munka a szerződéskötés napján indult és ez év október 31-ig tart. Az eredeti szerződésben 5 milliárd 155 millió forint ellenérték szerepelt.

Az első módosításban a felek az előre nem látható olimpiai helyszín változásokból fakadó többletfeladatok miatt, 607 millió forinttal megemelték az eredeti megbízási díjat. Másrészt - jogutódlás miatt - az Event Knowledge Services SA helyére a Lagardere Sports Geneva SA lépett.

A mostani szerződésmódosítás - a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (szintén előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatok miatt - 1 milliárd 491 millió forinttal emeli meg az eredeti megbízási díjat. A szerződés időtartamára nincs kihatással a szerződésmódosítás.

HOZZÁSZÓLÁSOK