A Közbeszerzési Értesítőben megjelent módosítási közleményből kitűnik, hogy a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. tavaly február 12-én kötött szerződést a nyertesekkel a XXXIII. olimpiai játékok és a XVII. paralimpiai játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására. A munka a szerződéskötés napján indult és ez év október 31-ig tart. Az eredeti szerződésben 5 milliárd 155 millió forint ellenérték szerepelt.

Az első módosításban a felek az előre nem látható olimpiai helyszín változásokból fakadó többletfeladatok miatt, 607 millió forinttal megemelték az eredeti megbízási díjat. Másrészt - jogutódlás miatt - az Event Knowledge Services SA helyére a Lagardere Sports Geneva SA lépett.

A mostani szerződésmódosítás - a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (szintén előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatok miatt - 1 milliárd 491 millió forinttal emeli meg az eredeti megbízási díjat. A szerződés időtartamára nincs kihatással a szerződésmódosítás.