Ezt a nagybankot veszi meg az OTP

Az OTP Bank Nyrt. egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvásárolja az évek óta veszteséges MKB Bank Zrt.-t - írja a Reuters három, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.
portfolio.hu, 2014. április 2. szerda, 15:53
Fotó: Napi.hu

Az OTP és a BayernLB intenzív tárgyalásokat folytat az MKB Bank adásvételéről az elmúlt hetekben, és nemsokára dűlőre juthatnak - állítják a hírügynökség forrásai. Egyelőre abban nem tudtak megegyezni, hogy mennyiért adja el a BAyerLB a leánybankját.

Az OTP lehetséges magyarországi felvásárlásaival kapcsolatban tavaly májusban indultak el a találgatások, miután Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában azt nyilatkozta, hogy az OTP két magyarországi bank megvásárlására készül. Lapértesülések alapján az OTP többek között az MKB-t szerette volna megszerezni, akkor azonban a Bayerische Landesbank, az MKB anyabankja közleményében leszögezte: a bank megvásárlása iránt folyamatos az érdeklődés, de az MKB még nem biztosított kizárólagosságot egyetlen potenciális vevőjelöltnek sem, valamint nem folytat előrehaladott tárgyalásokat egyetlen érdeklődővel sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK