Ezt akarják a magyar cégek, ha valaki bekopog hozzájuk pár millióval

Leginkább azt, hogy átlátható legyen a tőkebefektetés egész folyamata, az viszont kevésbé érdekli őket, hogy ezáltal a bankok szemében is hitelképesek lehetnek.
Dzindzisz Sztefan, Kristóf Réka, 2016. szeptember 16. péntek, 13:21
Fotó: Napi.hu

Két ábrán mutatjuk be az uniós pénzt kezelő, állami Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. felmérésének eredményeit, mely során 100 kockázatitőke-piaci szereplőt, így többek közt tőkebevonáson átesett vállalkozásokat, tőkebefektetőt kereső cégeket, tőkebefektetőket kérdeztek meg.

És hogy mi a legfontosabb a kkv-k számára? Íme:

Érdekesség, hogy a reális és teljesíthető hozamelvárás csak a negyedik helyre fért fel, ahogy az is, hogy a magyar cégek továbbra sem gondolkodnak hitelfelvételben, hiába van a piacon rengeteg, könnyen hozzáférhető forrás.

Nem meglepő módon a cégek sokkal szívesebben látják azokat a befektetőket, akik csak kisebbségi tulajdont akarnak szerezni és inkább a piacbővülés finanszírozását várják tőlünk, mintsem a termékfejlesztését. Az alábbi kérdésfeltevés során egy 7-es skálán lehetett válaszolni, úgy, hogy a skála két végpontján két különböző állítás volt, a választ pedig a két állítás közötti skálán lehetett árnyalni.

HOZZÁSZÓLÁSOK