Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesten már 354 új típusú BKV-automata működik, számuk pedig folyamatosan nő. Népszerűségük érthető, hiszen készpénzzel és kártyával is lehet fizetni, valamint nem csak jegyet hanem bérletet is lehet velük vásárolni.

Mára az automaták a teljes menetdíjbevétel 47-48 százalékát adják - tudtuk meg a BKK-tól. Ami pedig még ennél is meglepőbb, hogy bérletpénztárak részarányát a teljes bevételen belül 2,5 év alatt 71 százalékról 37,5 százalékra csökkentették. A fennmaradó részt az egyéb értékesítési pontok adják, mint például a posták vagy újságosok.

Nem csoda, hogy korábban a tömegközeledési cég igyekezett megnyugtatni az embereket: a pénztárosokat átképzik és nem teszik őket egyből utcára. Pedig az automaták hosszabb távon teljesen kiválthatják a hagyományos pénztárakat, igény pedig láthatóan van rájuk. Az elektronikus jegyrendszer bevezetése egy újabb mérföldkő lesz, de erre még várni kell egy kicsit.

A BKK kérdésünkre azt is elárulta, hogy a legnagyobb forgalmat a Bikás park a Kálvin tér és az Újbuda-központ metróállomás automatái bonyolítják. A Széll Kálmán téri gépek a felújítás után váltak népszerűvé, és az új ügyfélközpont építése alatt a Népligetben lévő berendezések bevétele is kiemelkedő.