Ezt lépnék a nagy hazai szolgáltatók katasztrófa idején

A katasztrófa-elhárítás idejére szóló kölcsönös segítségnyújtásról írtak alá együttműködési megállapodást a Magyarországon működő, villamos energia elosztásáért és hálózat üzemeltetésért felelős regionális elosztócégek - közölte az EDF Démász, az E.ON Hungária csoport és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös közleményben hétfőn az MTI-vel.
MTI-Eco, 2016. június 27. hétfő, 16:28
Fotó: Napi.hu

A dokumentumot az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft., az ELMŰ Hálózati Kft., az ÉMÁSZ Hálózati Kft., valamint az E.ON Észak-, illetve Dél-dunántúli, valamint az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. képviselői írták alá.

Kiemelték: katasztrófa-elhárítás esetén a megegyezés értelmében a cégek speciális gépjárműveket, nagy értékű berendezéseket, és szakértő személyi állományukat bocsáthatják egymás rendelkezésére.

A közlemény idézi Gelencsér Lajost, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatóját, aki kifejtette: a megállapodást aláíró cégek partnerséggel, összefogással, az egyedi megoldások rendszerbe iktatásával tudnak felkészülni a rendkívüli időjárási helyzetek hatékony, gyors és biztonságos kezelésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK