Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyon jó üzlet az online kassza - derül ki a Videoton fociklub gazdájaként is ismert Garancsi István 90 százalékos tulajdonában lévő Mobil Adat Kft. tavalyi éves beszámolójából, amelynek számait a 24.hu közölte.

Az egyre több szektorban kötelezővé tett online pénztárgépek összeköttetésben vannak az adóhatósággal, az adatforgalmat egy chip biztosítja, a Mobil Adat pedig ennek a piacnak a legnagyobb szereplője. A vállalkozások az adatcsomagért fizetnek a Mobil Adatnak.

A cég 2017-ben a közel 2,3 milliárd forintos árbevételéből 583 millió forint profit ért el, amiből 580 millió forint osztalék kifizetését hagyták jóvá a tulajdonosoknak. Garancsi részesedése ebből 522 millió forint (ami havi bő 43 millió forintnyi jövedelem). Míg egy évvel korábban 553 milliós nyereséget értek el, Garancsi osztaléka 477 millió forint volt. A vállalkozás 5 fővel működik - áll a cikkben. (Nevet vált Garancsi készpénzszállító cége - ezt a cikket olvasta már?)

A kft.-be betett pénzt, a saját tőkét egy év alatt visszahozta a vállalkozás, 90 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tud felmutatni. Ilyen bombaüzletet az elmúlt években csak a trafikozástól és a kaszinózáson láthattunk - azoknál a szektoroknál, ahol az Orbán-kormány átrendezte a piacot és saját klientúráját hozta nyerő helyzetbe - jegyezte meg a 24.hu.

A befektető Garancsi István a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 22. helyen állt, mintegy 48 milliárd forintra becsült vagyonnal.