Még augusztus 21-én festett fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a matematikai négyszín-sejtést a székesfehérvári Lövölde utcában két szakaszon. A matematikai tétel lényege, hogy tetszőleges síkidomokból álló területen fel lehet festeni egymás mellé úgy színes síkidomokat, hogy azok soha sem érintkeznek egymással.

A viccpártot nyilván nem a matematikai probléma, hanem a járta elhanyagolt állapota foglalkoztatta. Céljukat végül is elérték: alig egy nap kellett a fehérvári önkormányzatnak, hogy a járdával kezdjen valamit. A lefestett járdarészeket négyszög alapon kívágták és új aszfalttal burkolták le. Így végül egy avantgarde sakktáblává alakítva a környéket.

Az utcai művészeti vita itt viszont nem állt meg: a párt vasárnap tette közzé Facebook-oldalán, hogy a Lövölde utca 22. cím alatt végzett festéssel (pontosabban levelük szerint rongálás), 195 636 forint, a Lövölde utca 11. előtt pedig 107 600 forint kárt okoztak. Összesen tehát 303 236 forintnyi rongálással gyanúsítják a párt aktivistáit.

Fejér megyében, a felcsúti időközi polgármester-választáson is kihúzta a kétfarkú párt a hatóságoknál a gyufát: illegális kátyutömésük és buszmegállóba telepített esővédőházuk építése miatt is bírságot kaptak.

A fotó forrása: MKKP.