Fejcsere jöhet a MÁV élén

Nyár végével távozhat a MÁV éléről Dávid Ilona vezérigazgató – értesült az Index több egymástól független forrástól.
Szabó Dániel, 2018. július 27. péntek, 13:46
Fotó: MTI Fotó

A portál úgy tudja, hogy az elnök-vezérigazgató augusztus 31-el áll fel a székéből, a távozás okairól viszont nincs információ, ahogy arról, sem ki lehet az utódja. A hírt a MÁV egyelőre nem erősítette meg.

A közgazdász végzettségű Dávid 2012 óta a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója, emellett a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) igazgatósági elnöke, és a Mol felügyelőbizottságának is tagja - sorolja tisztjeit a portál.  Eredményei között azt emlegetik, hogy csökkent az állami vasúttársaság adósságállománya, szerepe volt benne a menedzsment hatékonyságnövelő intézkedéseinek is. Sikere még az, hogy a MÁV az elmúlt két üzleti évét nyereséggel zárta 2016-ra 12 milliárd, 2017-re 7 milliárd pluszt könyvelhetett el (az eredményekről ebben a cikkben írtunk részletesen.)

A kép forrása: MTI Fotó/Marjai János.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.07.27 16:00

Számomra a MÁV és a volt Voláncégek a legalja társaságok közé tartoznak.
Állandó késések, ótvaros járművek. Igaz, volt valamennyi járművásárlás, de attól még sok a régi.
De a legbosszantóbb, hogy nincs az a járat, amelyik nem késik. És persze, drága.
Nem kell a melléduma, hogy kis ország, mert Szlovákia mégkisebb, feleannyi lakossal, mégis olcsóbb a jegy.
Ha súlyos milliárdokért felújítanak egy vonalat, akkor nagy hanggal átadják a 260-as hazugsággal, majd jön a valóság, hogy hosszabb lett a menetidő. Új vonalon, állítólag megemelt sebességgel, hosszabb menetidő.
Budapest-Bécs vonal, 160-as hazugság, majd a legtöbb 137 volt.
Szerencsére ritkán használom ezeket a megoldásokat, de akkor nagyon kikattanok rájuk.
Nem értem azt se, hogy miért kellett GYSEV-et a MÁV-on kívül megalapítani, aztán rájöttem, hogy az is csak uniós pénzek lenyúlása végett találhatták ki. Meg még egy pozíció, amiért fizetést lehet felvenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html