Fejcsere a magyar áramtőzsde élén

Balázs László lesz a hazai szervezett áramtőzsdét működtető HUPX Zrt. vezérigazgatója márciustól - tájékoztatta a Mavir kedden az MTI-t.
MTI-Eco, 2013. február 19. kedd, 16:45
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a jogi és gazdasági végzettségű, a hazai pénzintézeti szférában elismert szakember több mint tíz évig vezette elnök-vezérigazgatóként a Magyarországi Volksbank ZRt.-t.

Az új vezető kiemelt feladata a magyar szervezett villamosenergia-piac fejlődésének, illetve a HUPX-holding létrehozásának irányítása, elősegítve az európai villamosenergia-piacok integrációját.

A társaság eddigi vezetője, Medveczki Zoltán  2010. júliusi elindulása óta irányította a magyar szervezett villamosenergia-piacot. Munkája során bevezette a másnapi szállítású, valamint a futures termékeket, és felügyelte a szervezett földgázpiac elindulását.

Tavaly a tulajdonos Mavir Zrt. és a Magyar Energia Hivatal vezetői, szakemberei mellett részt vett projektvezetőként a cseh-szlovák-magyar villamosenergia-piacok összekapcsolását lebonyolító projektben is. Mivel a társaság és a szervezett árampiac már üzembiztosan működik, a vezérigazgató új kihívásokat keres - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK