A társaság új vezetőjének személye a portál információi szerint még nem ismeretes, Batara Sianturi Indonéziában folytathatja munkáját.

Batara Sianturi (képünk bal oldalán, Mark Möbius mellett) jelenleg managing directorként a Magyarországot és a balkáni, valamint a balti-térség országait (Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Horvátország, Albánia, Macedónia, Észtország, Litvánia, Lettország, Moldova, Fehéroroszország) magában foglaló régió vezetője, egyben a Citibank Magyarország elnök- vezérigazgatója.

1988-ban csatlakozott a Citibankhoz Management Associate-ként Indonéziában. A Citibanknál eltöltött 24 év alatt három kontinensen szerzett szakmai tapasztalatot, hiszen Indonéziában, Ausztráliában és Magyarországon töltött be különböző felsővezetői pozíciókat a marketing, a lakossági banki szolgáltatások, az értékesítés és disztribúció, valamint a pénzügy különböző területein.

2005 októberében érkezett Budapestre, ahol 2007-ben a magyarországi Citibank lakossági üzletágának vezetőjévé és elnök-vezérigazgatóvá nevezték ki. Tagja a Citi lakossági üzletág régiós felsővezetésének és a Citibank Europe plc felsővezetésének, valamint az AmCham Felelős Vállalatirányítási és Üzleti Etikai bizottságának. 2009-ben a SWA magazin a top 25 indonéz felsővezető közé választotta.

Batara Sianturi eredményesen vezette a pénzintézetet, a bank a válság legnehezebb éveiben is nyereségesen működött. A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepeként tavaly 9,4 milliárd forint adózott eredményt ért - közölte a közelmúltban a társaság.